Anunt

Collapse
No announcement yet.

Forum Overclocking help

Collapse

Here you can find answers to questions about how the board works. Use the links or search box below to find your way around.

Forums, Topics and Posts

Forum, Topic-uri and Postari

Un Community Bulletin Board este un site dedicat discutiilor. Este deseori numit ‘board’ sau ‘forum’. Poate contine mai multe categorii, sub-forumuri, subiecte si postari individuale. Continutul unui Bulletin Board este deseori creat de utilizatorii site-ului. Acestia sunt o parte esentiala in a asista, impartasi si discuta diferite subiecte.

Cum este structurat?

Bulletin Board-ul in esenta contine mai multe categorii, care insasi contin multiple forumuri, care la randul lor contin subiecte (conversatii) care contin post-uri individuale (unde un utilizator scrie ceva).

De obicei Home Page-ul contine o lista de categorii si forumuri, cu diferite statistici pentru fiecare – inclusiv numarul de subiecte si postari, si care membru a postat ultimul mesaj scris. Acesta poate fi inlocuit cu un flux de activitate care arata ultimele postari, imagini si alti itemi.

Cum as putea sa gasesc ce trebuie?

Atunci cand dai click pe numele forumului, vei accesa o lista de subiecte continute in categorie. Un subiect este o conversatie dintre diferiti membri. Fiecare subiect incepe ca o singura postare si creste odata ce mai multi utilizatori raspund.

A incepe un nou subiect da click pe butonul+ New Topic (s-ar putea sa ai nevoie de permisiunea dorita).

Subiectele pot fi ordonate in mai multe feluri. In mod normal veio avea subiectul cu cea mai recenta activitate sus. Poti schimba cu usurinta ordinea, de exemplu poti organiza in asa fel incat subiectul cu cele mai multe postari sa fie primul. Da click pe Meniul de Filtrare din partea dreapta a listei de subiecte. Meniul iti va prezenta optiunile de care ai nevoie pentru pagina actuala.

Vizualizari pagini multiple

Cand sunt mai multe subiecte prezente intr-o categorie decat pot incapea pe o singura pagina, ai putea vedea o casuta care contine numarul paginii. Asta indica numarul de subiecte impartite pe 2 sau mai multe subiecte. Aceasta metoda de a imparti listele de itemi pe mai multe pagini este utilizata in multiple comunitati.

Ce sunt subiectele sticky?

Subiectele ‘Sticky’ sunt determinate considerate importante de catre moderator sau administrator. Acestea sunt listate la partea superioara a categoriei si raman acolo, chiar daca sunt alte postari mai recente. Scopul lor este sa pastreze informatii importante vizibile si accesibile totdeauna.

Cum citesc un subiect?

Pentru a citi un subiect, da click pe titlul acestuia. Fiecare postare in subiect este create de catre un membru. Veti vedea cateva informatii despre subiectul care a creat subiectul in partea stanga a postarii.

Pentru a posta un raspuns la un subiect, da click pe butonul Post Reply. Daca acest buton nu este present, atunci nu esti logat ca membru sau nu ai permisiunea sa raspunzi, or subiectul a fost inchis la noi raspunsuri.

Casuta de Reply poate fi prezenta la baza paginii. Aici vei putea raspunde rapid la fel de usor. Daca dai click pe Quote la un reply, iar continutul acestei postari vor fi automat adaugate in casuta de Reply. Dand click pe casuta Quote la mai multe postari o sa iti permita sa citezi mai multe comentarii intr-un singur raspuns.

Cum aflu mai multe despre alti membri?

Pentru a vizualiza mai multe informatii legate de un singur membru, da click pe numele acestia. Asta te va duce la pagina lor de profil.

Ce este bara de navigatie?

Bara de navigatie in susul fiecarei pagini are link-uri care iti permit sa te plimbi prin site. Breadcrumb-ul de sus-stanga iti arata in ce sectiune te afli. Un formular in dreapta iti permite sa te loghezi. Astfel poti naviga pe site de la o sectiune la alta.

Pot schimba modul in care arata comunitatea?

Poti schimba stilul folosind Style Manager in jos-stanga paginii. Astfel poti trece prin mai multe teme si stiluri care schimba modul in care vizualizezi comunitate. Daca aceasta optiune nu e prezenta, atunci forumul nu poate fi customizat.

Working...
X