Anunt

Collapse
No announcement yet.

Ce antivirus folositi?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ce antivirus folositi?

  Si de ce?

 • #2
  Microsoft Essental Security , este free si bun pentru ceea ce am eu nevoie

  Comment


  • #3
   Eu am AVG. Am avut si Avira, dar era enervant la update ca facea pop-up sa te anunte.

   Comment


   • #4
    Sincer am ajuns sa cred ca multi antivirusi de pe piata sunt cam inutili si folosesc resurse chiar degeaba(pentru vezi Doamne un asa zis permanent Protection) cel mai bine e sa ai un antimalware gen Malwarebytes si antivirusul de la windows activ ca sa nu te omoare cu avertismente Windowsul(pot fi inchise) ca nu ai un antivirus si pc-ul este predispus riscului. Poate sa fie cat de bun un antivirus daca nu sti sa faci surfing corect si downloadezi orice iti iese in cale iei virusi si cu ultima versiune de bitdefender, Antivirusu este un program ce merge pe baza de update in fiecare zi apar virusi noi ce sunt raportati intr-o baza de date ce catre developeri sau useri ce raporteaza ca softwareul respectiv este un potential malware si apoi pe baza acestui feedback sunt updatati in antivirusul tau de acasa pentru a putea fi recunoscuti de antivirus daca antivirusu tau nu are update la zi sau pur si simplu virusu X nu a fost introdus in baza de date, e ca si cum nu ai avea antivirus. Pe scurt antivirusi sunt doar pentru a te feri oarecum de virusi/siteurile dubioase/programele deja cunoscute/cunoscuti daca tu intri pe siteuri mai putin "ortodoxe" si donwloadezi tot felu de adduri pentru browser sau eu stiu ce, poti sa fi sigur ca vei lua un virus/malware si poate ii vei da si drept de administrator ). Recomand folosirea Windows Defender+Malwarebytes +(optional program de firewall daca nu te impaci cu cel windows).In concluzie un calculator virus free tine de cat esti tu atent la ceea ce faci pe internet.
    Last edited by Andrei Knap; 21st July 2015, 12:49.

    Comment


    • #5
     Da, sunt de acord cu tine la partea cu 'esti tu atent ce faci pe internet'. Totusi are si antivirusul rolul lui si este recomandat sa fie folosit. Va vand un pont : in majoritatea cazurilor, virusii au nevoie de acces de tip administrator pentru a infecta. Daca veti activa contul de administrator si-l veti proteja cu parola (dar una complicata, nu 1234 sau admin), puteti apoi sa creati un cont de utilizator, cu drepturi standard, dar tot PAROLAT. In acest fel, virusul nu se va putea executa, deoarece pe contul standard nu are acces la fisierele de sistem (fara parola de administrator), iar fara acele fisiere, nu se poate auto-porni odata cu windowsul.
     Aceasta metoda rezolva 90% problema antivirusului. Va trebui sa faceti logoff de pe cont si logon pe administrator, cand veti avea de instalat programe, dar veti scapa de virusi.

     Comment

     Working...
     X